Rafting – Chitwan National Park

27 08 2009

21 oktober 2008
Annapurna BasecampMachhapuchhare Peak
Rond 6u30 uit de tent. Het is nog vroeg en er hangt ietsje mist maar het is niet koud. gekookte ei, toast (geroosterd in het smeulend vuur!) en koffie als ontbijt. Daarna worden de tenten afgebroken en ingeladen samen met onze bagage en wij maken ons klaar voor de tweede etappe van d erafting. Y en N spelen wat in het water en opeen sloeren ze naar mij en pakken me beet en proberen me in het water te duwen. N en Ik gaan beiden neer en stoten allebei onze knie tegen de met grote keien bezaaide bodem van de river. Niet zo slim…N kan niet meer recht en bijt ferm op haar tanden. Ook ik moet enkele minuten bekomen van de schol op mijn knie…N is een taaie…maar heeft echt moeite om zich goed te houden…ze kan niet opstaan en ook de Nepalese raftcrew vraagt zich af wat er is. Uiteindleijk halen we N uit het water en krijgt ze een steunverband. Ze beslist uiteindelijk toch mee te gaan in de boot en de leider verzerkert ons dat we het kalm aan gaan doen. Een boel mensen nemen de bus want na de duik van een van ons, zien bepaalde mensen het niet meer zitten of ze hebben er gewoon niet veel zin meer in. Ze krijgen de canon van R. en onderweg zien we hen af en toe op bruggen waar we naar elkaar wuiven en we zien dat er foto’s worden getrokken. Nice!
Er zijn heel wat rustige plekken in de enorme rivier. We mogen zwemmen, even een pauze en nog een ferme rapid en dan komen we rond 14u aan op de lunchplaats. Bloedheet!!
De lunch is heel lekker, we spoelen ons wat af in het water dat rechtstreeks van de bergen komt maar gedraineerd wordt via buizen. Of het veel properder is dan het rivierwater weten we niet, alleen dat er opeens een visje uit de darm komt die in het bassin verdwijnt.
Na de lunch als iedereen wat bekomen is en overhit, gaan we de bus op (zonder airco) en mengen we ons weer in het verschrikkelijk bergverkeer. We gaan richting zuiden, richting laagvlakte, richting Chitwan National Park.
Raft warsRafting Trisuli
Ondanks het moeizame begin van de rit, komen eignelijk vrij snel aan in de vooravond in Chitwan National Park, de lodges zien er heel leuk uit, maar binnen zijn ze redelijk vies. Het zit er vol dikke insecten, vliegende kevers en in de oduche zit een dikke spin met dikke poten. Y en ik laten die spin er de hele tijd zitten, ze eet de insecten op. net als de vele gecko’s op de muur.
We krijgen een introductie van de staff, we drinken wat en dinner is served around 19u30. Daarvoor gaan we voor zonsondergang nog vlug even naar het olifantenkweekcentrum.
Crocodilepraw safari
Dal Bath of course, en heerlijke pompoensoep, chicken roast, patatjes, het smaakt vooral die zoute flinterdunne krokante maispannekoeken. De douche is koud. We krijgen een uitleg over voorlopig geen warm water om de ene of andere reden, maar dat de douche koud is maakt ons niet echt veel. Het is wel echt koud in vergelijking met buiten. Bovendien is er toch gene elektriciteit en dat verklaart dat een deel van de lodges geen warm water heeft. maar degenen die met hout worden verwarmd hebben ook geen warm water. soit.
Als dessert heeft Bim voor een chocoladetaart gezorgd voor N’s verjaardag wiens knie ondertussen ferm dik zit.
Met enkelen trekken we het dorpjes in (twee straten met cafés en winkeltjes”. Duizenden vliegjes ambeteren ons. Damn. Hier worden we wel op onze wenken bediend door de garcons. Rond 22u30 zitten we terug in ons nest. Met hopelijk niet teveel kevers.

22 oktober 2008

Monkey businessElephant bath
Om 5u30 is er wake-upcall. Geen elektriek. Koude douche, maar nodig helaas. Ontbijt: muesli, banaan, koffie, omelet en toast.
We vertrekken op jungletocht. Daarvoor moeten we eerst in een gamele prauw. We durven niet bewegen de boord zit amper 10 cm boven water en bij iedere beweging schommelt dat ding enorm. En er zitten krokodillen in het water.Een 45’tal minuutjes duurt de rit op het water, bloedheet, maar we zien veel volgens en idd enkele krokodillen.
Dan stappen we uit en in twee groepen begeleid doro parkwachter gaan we op zoek naar wildlife, het egeni wat we zien is metershoog gras, metershoog gras, bomen struiken en bomen en tientallen cicades en andere insecten. Geen willife, al slaat de parkwachter af en toe alamr dat er een neushoorn zou kunne zitten in het hoge gras. Wel zien we twee soorten aapjes die gewoon pissen op ons en dingen smijten. N krijgt bovendien een bloedzuiger in haar been. We wandelen verder en komen van het bos weer in de savanne terecht; Met al die hopen toeristen die we horen ritselen in het struikgewas weten we wel zeker dat het wildlife zich veilig en ver van ons weg houdt. Nu ja. Toch beetje ontgoocheld.
Elephant StallionsElephant Safari
Terug aangekomen is het wachten in de hitte op de andere groep en kijken naar het bad en de douche die de olifanten krijgen.
’s middag lekkere lunch en enkele uurtjes vrij.
Ik doe een dutje en dan wat babbelen met degenen die wakker zijn en buiten aan het lodge op de porch zitten. Rond 15u30 vertrekken we dan in de laadbak van een vrachtwagen door de stoffige wegeltjes naar de plaats waar we een olifantensafari gaan doen. De vele olifanten maken wel indruk en het is nog niet zo simpel om in zon’ “zitje” plaats te nemen vanop de opstaptrap.met vier zitten we elk in een hoek van he vierkante platform op een olifant. En dat schommelt enorm. We gaan het bos in en ja hoor dit keer zien we veel neushoorn ook een moeder met jong, ondanks de tientallen olifanten die rondom haar verzameld staan, lijkt ze vrij rustig en op haar gemak.
De olifanten verspreiden zich weer en doorheen het bos e door een riviertje maken we nog een wandelen. In een modderpoel liggen nog enkele van die kastaarts te luieren. We trekken ook nog eens door het drop, waar we een goed zicht hebben op de schamele hutjes waar de mensen wonen. De schemering valt in ze behelpen zich met schaars kaarslicht. We eten weer Dal Bath.
Na het eten trekken we naar het cultureel centrum voor ene optreden van typisch Nepalese traditionele dansen. Wel de moeite. Uiteindelijk mag het publiek ook op het podium en Bim duwen we naar voor. Schitterend.
We droppen iets in de donation box en met z’n allen gaan we nog ene drinken op een dakterras, geplaagd door de ontelbare minuskule vliegjes.
in the morning gloryRhinoceros

23 oktober 2008

Om 6u is er wake-up call voor de vrijwilligers van de birdwatching. De zon die laag opkomt en het mistige pad, de ontbijtende olifanten. Het is een prachtig lichtspel…mystisch bijna.
Met een telescoop tsjolen we door de velden en af en toe kijken we er door naar de een of andere rare vogel. Het is af en toe komisch omdat we er meestal nogal slaperig bijlopen. We zien toch wel enkele prachtige vogels.
Om 8u30 schuiven we aan aan het ontbijt en een uurtje later zijn we weer op weg naar Kathmandu. Een vrij vlotte rit in feite, met een stop langs een wegrestaurant. Ik wissel mijn laatste 25 euro en pak een douche: heet water! dat doet deugd! We nemen afscheid van Bim want we worden nu weer overgelaten aan de stadsgidsen.
Man wat een chaos weerla in Kathmandu, en weer geen elektriciteit.
We besluiten dan maar naar “third eye” te gaan, een bar en een tip van Bim, best wel leuk. Heel gezellig ook, eerst zouden we beslissen beneden te zitten, aan verschillende tafeltjes, maar aangezien ik wist dat er boven ene grote ronde tafel was, gaan we daar op het eerste verdiep zitten. De keuken is verfijnd en het smaakt iedereen. Ik eet de chicken tandoori, de specialiteit en krijg een halve oranje kip. Lekker, maar ik had ook wat groenten verwacht. Ik ga maffen, sommigen gaan nog een drinken, maar ik ben doodop.
Entering Chitwan National ParkDinner time @ Trisuli

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: