Trip Info Nepal

I made a trip to Nepal in starting the 5th of october 2008 till the 27th of october 2008.

Books: Dominicus – Nepal (great historic and actual information and highlights, off the beaten track stories, backpackers will need a LP or other guide with tips for meals and lodging and so on,…)
Travel organisation: http://www.zuiderhuis.be/
Trip Name: Annapurna Base Camp, Rafting en Chitwan National Park
Description: Een volledig beeld van Nepal: de Kathmandu-vallei, trekking in de Himalaya, de jungle en rafting.Het kleine Himalaya-staatje Nepal oefent sinds de jaren ’60 een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op veel westerlingen. De ongenaakbare bergreuzen, het mysterieuze boeddhisme, de eeuwenoude tempels en de alomtegenwoordige vriendelijkheid van de verschillende bevolkingsgroepen, maken het tot een erg aangename reisbestemming. Annapurna Base Camp, of ABC zoals het onder trekkers genoemd wordt, is het hoogtepunt (ook letterlijk) van deze trekking. Op ruim 4200 m hoogte bevindt men zich in het hart van het Annapurna-massief. Indrukwekkende bergreuzen van boven de achtduizend meter omringen je er volledig: Annapurna South, de heilige Machapuchare, Daulagiri… Deze trekking brengt ons vanuit Pokhara in een elftal dagen naar het ABC. We nemen niet de kortste weg, maar trekken op een rustig tempo langs schuimende rivieren, uitgestrekte loof– en bamboebossen, kille rotspartijen en steile valleien langzaam hoger. Doordat we verschillende nederzettingen passeren, maken we uitgebreid kennis met de levenswijze van de Nepalese bergbewoners… Vervolgens gaat er een stukje Nepalese jungle voor ons open: Chitwan National Park. We verblijven er in een eenvoudige lodge aan de rand van het park en trekken er onder meer per olifant op uit om de eenhoornige neushoorn te zoeken. Een jungle walk, prauwtocht en vogelobservatie vormen de andere ingrediënten van ons goedgevuld programma. Ons Engelstalig lokaal team begeleidt u tijdens deze rondreis, de groep bestaat echter integraal uit Zuiderhuis-reizigers.

Route:
DAG 1
BRUSSEL – KATHMANDU
Vlucht naar Kathmandu.

DAG 2
KATHMANDU

Aankomst in Kathmandu. Transfer naar het hotel en wandeling door de stad met onder meer Durbar Square.

DAG 3
KATHMANDU
Bezoek aan de stoepa’s van Swayambunath en Bodnath.

DAG 4
POKHARA
Per bus naar Pokhara, de 2de stad van Nepal, aan het Fewa-meer. Op de achtergrond zien we al de imposante contouren van het Annapurna-massief.

DAG 5-16
TREKKING

Trekking door het Annapurna-massief naar het basiskamp van de Annapurna. Aanvankelijk door pittoreske dorpen en rijstvelden, gaandeweg komen we hoger in desolate valleien zonder bewoning. Via het basiskamp van de Machapuchare stoten we door naar ABC waar we omringd zijn door verschillende achtduizenders. We trekken 12 dagen uit voor deze trekking: ruim voldoende om rustig te genieten van de natuurpracht. Het exacte dagschema hangt een beetje af van de fysieke conditie en interesse van de groep. Een korte transfer brengt ons naar Birethanti waar we de eerste hangbrug van de tocht oversteken. Hier eindigt het asfalt en ligt de Himalaya voor ons open. Via Gandrung en Landrung arriveren we in Chomrong. Van hieruit trekken we door een smalle vallei richting Annapurna Base Camp. Voor de terugkeer nemen we vanuit Chomrong een andere route via Dhampus en Pokhara. Tijdens de trekking slapen we in lodges, berghutten maar dan op zijn Nepalees. Douches op zonne-energie zijn op de meeste plaatsen aanwezig. De lodges in het Annapurna-gebied behoren qua accommodatie en maaltijden tot de betere van Nepal. Op dag 16 arriveren we terug in Pokhara waar we afscheid nemen van onze dragers.

DAG 17-18
RAFTING
Rafting langs de Trisuli-rivier: de ideale rivier om kennis te maken met een rafting in een weergaloos decor. De rafting kent geen enkele moeilijkheidsgraad en is ideaal voor beginners. Helmen, zwemvesten en kampeermateriaal worden voorzien. ’s Avonds bivakkeren we op de oevers van de rivier. In de namiddag van dag 18 transfer naar Chitwan.

DAG 18-20
ROYAL CHITWAN NATIONAL PARK
Royal Chitwan National Park. Activiteiten in het park: prauwtocht, olifantentocht, vogelobservatie, bezoek aan het Elephant Breeding Center, kennismaking met de Tharu-cultuur,… We verblijven in een eenvoudige, maar sfeervolle lodge aan de rand van het park. Op dag 20 terug naar Kathmandu.

DAG 21
KATHMANDU
Bezoek aan de koningssteden Patan en Bakthapur.

DAG 22
KATHMANDU
Vrij tot vertrek naar de luchthaven. Vlucht naar Brussel.

DAG 23
BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: